Wednesday, August 31, 2005

Agraarkaabakad

Siin ümberringi on miskeid põlde üliinnukalt kanasitaga väetatud.
No taibohh see lebra võtab silmanägemise ära, kui välja lähed.

Tuesday, August 30, 2005

Öös on asju

Täna öösel kell 00.57 sain sellise telefonikõne:

- Tere, vabandust et nii hilja segan, kle kuhu sa panid selle xxx dokumendi, mis sa mulle maili peale lubasid saata?
- Eee... saatsin sulle maili peale?
- Aga mul siin seda ei näita... aaa ok nüüd näen jah, vabandust et sind üles ajasin...


Mina olengi tegelt väga väärtuslik töötaja, sest mulle võib vabalt helistada tööasjadega õhtuti või nv-l või isegi öösel, kui tarvis.

Sunday, August 28, 2005

Täna öösel käisin hüppamas

Hüppasin miskipärast Veloga An-2 pealt.
Ukse peal oli kõigepealt kahtlustäratav tunne, et ranitsa rihmad on lahti. Aga katsusin järgi ja olid kinni.
Edasi uksel oli nii räme tuul, et ma ei saanud välja. Istusin ukse ääre peale maha ja lõpuks siiski õnnestus ennast kuidagi välja pressida, ranitsa alumine äär tahtis veel uksepiida taha kinni jääda.

Õhus siis kõigepealt üritas kiiver peast ära lennata, mõtlesin et krt temaga, peaasi et vari selga alles jääb.
Viskasin meduusi. Midagi ei juhtunud. Panin käe tagasi BOC-i peale, meduus oli endiselt seal. Viskasin uuesti meduusi. Midagi ei juhtunud. Katsusin uuesti järgi, meduus oli ikka veel taskus! Viskasin veel kord, ise mõtlesin et pagan, nüüd ma olen küll juba päris madalale kukkunud.
Seekord siis vari avanes, a üks tropp miskipärast jäi mulle jala külge kinni. Võtsin tropi jala küljest ära, vaatasin üles - otseloomulikult olid Velol rämedad tropikeerud peal. Keerutasin tropikeerud välja nagu vurrkann, ok asi lendab, maa oli kah kohe vastas, tõmbasin vägeva svuubi ristituult tuulesoki ja raadiosaatjaga Mamburi kõrvalt mööda. Ise mõtlesin, et kassanäe, oskan küll seda asja;)

Tegelikult siis oli nv-l jälle hüppamisega kööga:(
See on eriti paha ajastus, sest tuukri tibu on pärast viimast kadaveid jälle kotis ja tahaks kangesti lennata.

Friday, August 26, 2005

Suht sürrealistlik tunne täna

Nojah, eile oli selle nädala ainuke vaba õhtu ja seda sai ka ära kasutatud:)
Miskipärast mõnede asjadega on nii, et kui asjaga kõvasti tegeleda, siis ei saa mitte ükskord küllalt, vaid tahaks aina rohkem ja rohkem:)

Thursday, August 25, 2005

Riggerikoolitus

Eile siis õppisid tulevased riggerid Jahus varusid pakkima.
Ega see asi alguses ikka lihtne ei ole ja pakkijad muudkui vaheldumisi pakkisid, pühkisid higi, vandusid ja pakkisid edasi:)

Kogemus on näidanud, et vigu tehakse mitte niivõrd varu pakkimisel, kui just kama kontrollimisel ja lennukõlblikkuse hindamisel. Kama kontrolli tuleb igal riggeril kindlasti väga tõsiselt suhtuda, sest vigu on piisavalt lihtne teha ja on ka aeg-ajalt tehtud, sealhulgas eluohtlikke vigu. See küll karmale kasuks ei tule, kui sinu vea tulemusena mõni parasemu kasti läheb.

TSO pakkis Firelite varu Vectori sisse ja tegelikult läkski asi lõpuks kotti. Nüüd pole muud kui erinevate ranitsate peal kõvasti harjutada ja mõned manuaalid läbi lugeda ja saabki hakata eksami peale mõtlema.


Lauri üritas Mayday7 varu ajada Atomi sisse. Varu läkski lõpuks vabakotti, aga ranits ei tahtnud kuidagi kinni minna, varumeduus kippus muudkui minema lendama. Me Aatomikuga siis üritasime riggeri ellusuhtumist Laurile seletada: et kui kerse läheb, siis tuleb öelda niimoodi südamest TRA! ja proovida uuesti. Lauri kui viisakas inimene polnud aga nõus tra ütlema.

Niisiis tegevus käis muudkui edasi, kui järsku kostus jälle minemalendava meduusi plänn! ja Lauri südamest tulev röögatus MINE M***I !!!
Lauril on riggerdamise alal tulevikku. Kõik algab õigest lähenemisest asjale:)
Järgmisel katsel saigi ranits kinni tõmmatud.

Wednesday, August 24, 2005

Minu teine kamakomplekt müügis

Siiamaani pole nagu raatsinud maha müüa, aga on näha, et ma ise kahe kamaga siiski ei hüppa ja pole ju mõtet varju niisama maa peal hoida.

Igatahes komplekt on järgmine:

Ranits: Atom 00: 1992.a., 500 hüpet, uued vabaotsad velcroless toggledega, bungee meduus, cypres preparation tehtud.
Varu: Mayday7: 145 ruutjalga, 1992.a., 4 hüpet. Võin kinnitada, et lendab hästi:)
Põhikuppel: BT-50: 150 ruutjalga, elliptiline kuppel, 1992.a., 500 hüpet.

Hind: 15 000 EEK.

Soovi korral võin juurde müüa ka 2002.a. Cypresi, hind kokkuleppel.

Ranits sobib u. minu suurusele või natuke väiksemale hüppajale, ehk siis kuni 175cm.

Igasugust lisainfot asja kohta saab tuuker@skydive.ee või 5225 911.
Testhüppeid saab teha nv-l lennuväljal.

Tuesday, August 23, 2005

Meteoriidikatastroof

Kuulasin siis eile jahus Mamburi peetud IAD-koolitust, kui keegi töllakas mu Mazda tagumise klaasi sisse viskas. Või äkist kukkus mõni eksinud meteoriit mulle aknasse, ma üldse ei imestaks, kui see nii oli.

Niisiis pärast koolitust ootasime Aatomiku ja Limpaga kõigepealt politseid, siis kraamisime tolmuimejaga autost klaasitükke ja kleepisime musta prügikoti akna asemele:)

Täna viisin auto klaasitöökotta, homme saab koos uue klaasiga tagasi. Seniks sain siit endale teise auto asemele.

Aga uskumatul kombel ei olegi eriti tige selle loo peale.

UPDATE: Auto korras jälle! Ärge raisad enam loopige meteoriitidega!

Monday, August 22, 2005

Ärkamisjärgne sündroom

Ärkasin järsku üles keset ööd. Toas oli pime, aga kuulsin miskeid asju... Tundus, et keegi on köögis?!?
Tõmbasin kähku pluusi selga ja läksin vaatama. Ise mõtlesin, et mida krdit ma siis teen, kui seal nüüd ongi keegi? Esimese hooga ei osanud muud plaani välja mõelda, kui et küsiks alustuseks, et tere hommikust, misasja sa siin teed?

Aga selgus, et köögis polnud kedagi. Samuti ei olnud kedagi ei kardina taga, vannis, koridoris ega seinakapis. Kandsin asja ärkamisjärgse sündroomi arvele ja läksin tagasi magama.

Vaat ärkamisjärgne sündroom on selline huvitav fenomen, et vahetult pärast ärkamist võib mingi suht lühikese aja jooksul kuulda või näha midaiganes. Räägitakse, et unenägudega pidi tegelema seljaaju? Võibolla siis ärkamisel mingi aja jooksul tegutsevad peaaju ja seljaaju koos või tekib seal miski muu error?:)
Oma pika elu jooksul on mul niimoodi õnnestunud näha näiteks helendavaid pilte seinal, erineva riietumisstiiliga hõljuvaid vaime, Freddy Kruegerit ja seda sibavat kätt Addams Familyst. Aga ainult siis, kui sügavast unest miskipärast kiiresti üles ärkad. Ja miski poole minuti pärast kaovad need pildid ära:)

Friday, August 19, 2005

Tuuker jälle tige

Kuna asjast juba mujal pikemalt juttu tehtud, siis ei viitsi siin enam kirjutama hakata,
a igatahes täna on jälle põhjust tige olla.

Monday, August 15, 2005

Tumbleweeds: 2.koht

Saime siis Hanko Openil Intermediate klassis 2. koha 10 tiimi seas. Esimesele kaotasime 2 punktiga. Ega poleks vaja olnud neile kah kaotada, a me ikka munasime seal niiet vaata ja imesta. Kõigepealt käkkisime enam-vähem kõik exitid ja siis panime seal kujundeid lennates kah selliseid kilde, et ikka oli pandud. Ainuke enam-vähem ok hüpe oli 3. round, kust ka 7 punkti tuli.

Igatahes tuli asi väga kasuks ja nägime ära, mille kallal peab nüüd rohkem vaeva nägema. Ja tuleb tunnistada, et Tumbleweeds ei ole enam Intermediate klassi tiim. Areng on toimunud ja plaanid on olemas ja järgmisel aastal võistleme Open klassis. Nüüd igatahes oleks vaja värsket verd FS4 taevasse, kes Elaki mainet ka Intermediate klassis kõrgel hoiaks, kui Tumbleweeds Openisse edasi läheb. Et kui tunned, et see oleks midagi Sinule - võta ühendust ja kindlasti saame asja juures nõu ja jõuga abiks olla!

Hüppeilmaga oli Hankos selline lugu, et üleval oli asi ok, aga 400-600m kõrgusel laias miski enam-vähem overcast. Siis tuli teha nii, et pärast avamist passid hoolega, kas pilvede vahelt kuskilt maad tiba paistab, mille järgi saaks õige kursi paika panna, et ikka lennuvälja poole lendaks, mitte nt merele:) Ja siis lendad mitusada meetrit paksu pilve sees ja passid silmad krillis, kas nüüd äkki hakkab juba maa paistma või kas krt kedagi äkki läheduses ei lenda, kellega kokku võiks põrgata. Ja siis see üllatusmoment miski 400m peal pilvest välja tulles - ajee, siin all on hoopis miskid majad?!? A lennuväli blin???

Ja pühapäeval pärast võistlust lendasime koos soomlaste ja Markkuga ka 2 täitsa kunni bigwayd. Teisel hüppel ma küll tiba munasin ja kakerdasin vahepeal Mardi seljas:) Sest ma mingis meeltesegaduses arvasin, et olen juba piisavalt kaugele liikunud, a ega ikka ei olnud küll. Igatahes easti oleks tahtnud neid bigwaysid edasi hüpata, lendamise fiiling alles hakkas tulema, kui juba pidime hakkama koju sõitma:(

Thursday, August 11, 2005

Hanko

Niisiis, Tumbleweeds sõidab täna Hanko Openile võistlema.
6 roundi FS4 ja pärast üritaks veel miskeid bigway värke teha koos soomlastega.
Loodame ainult, et ilm on hüpatav ja Liisu liiga palju õlut ei joo;)

Wednesday, August 10, 2005

Tuuker täna eriti tige

Krt väga ammu pole enam nii tõsiselt vihastanud kui täna hommikul. Põhjuseks lennundusmeditsiini keskus.

Kõigepealt eksole nad saadavad mind mingite tõendite järele igasuguste arstide juurde, kes vaatavad mind selle jutu peale nagu lollakat. Pluss kõik arstid on kohal loomulikult ainult tööajal, nagu mul muud teha poleks, kui linnas ringi joosta keset tööpäeva. Järjekorrad kah veel muidugi. No kust kõik need haiged inimesed tulevad? Eestlaste tervisega on tõsiselt midagi korrast ära.

Aga see lugu oli küll juba liiast, et lubatud aadressil asus lennundusmeditsiini keskuse asemel hoopis Ülemiste hotell. Sellised asjad hommikul vara ajavad ikka juhtme kokku küll. Igatahes juba mitmendat korda pani mõtlema: no mille krdi pärast mul seda ****i vaja on? Oleks enne teadnud, et selle tervisetõendiga nii palju jama on, ma poleks seda hüppemeistri asja ajama hakanudki. Tra.


A kui arvuti taha jõudsin, siis oli Mirage Systemsist saabunud mulle selline kiri:

Dear Kristiina,

Your order should ship either today or tomorrow. Sorry for the inconvenience.

Bob



Lõpuks ometi! Jiiihaaa, järgmine nädal saab Velo jälle lendama!!!:)))

Igatahes selle peale läks kohe tuju paremaks. Muidu oleks küll kellelgi halvasti läinud täna.

Ok, eks ma ilmselt käin seal komisjonis ikka korra ära, kui nii kaugele juba tuldud on. A kui seal neil arstidel veel midagi ütlemist on, siis võivad küll kõik ***** minna ja mina panen hüppemeistri ameti maha.

Monday, August 08, 2005

Jänkid seebiks!

Krdi Mirage Systems ei vasta mu mailidele ja tellitud vabakotti kätte saand pole! Äkki suvine kollektiivpuhkus??

Krt küll tahaks juba Veloga lennata jälle!!!

Wednesday, August 03, 2005

Häda ja viletsus

Kirsid on otsas!!!
Mitte kuskil enam pole kirsse juba tükk aega, isegi Torupilli Selveri eest said otsa miski nädal aega tagasi!
:((

Ilmselt on nende Ungari kirssidega nüüd ühel pool ja Poola omad pole veel valmis võimidagi. Ja Eesti kirssidega läheb üldsegi veel tükk aega, enne kui valmis saavad.

Esitasin Liisule kah juba kaebuse, et Selverite eest on asju puudu. Eks näeb nüüd, mis saab.

Tuesday, August 02, 2005

Uus auto!

Mazda 626 sedaan, 2002.a., beezh.
Pildiaparaati pole käepärast:)

Update rahva nõudmisel:
Töömaht 1991 cm3, võimsus 85 kW, täismass 1695 kg, bensiin-katalüsaatormootor:)

Monday, August 01, 2005

Itaalia...

... on ühe keskmise eestlase jaoks ikka liiga palav. Sooja oli ligi 40 kraadi ja lisaks jube niiske, nagu krdi saunas ole kogu päeva. Kui Bergamos lennukist välja astusime pool kaks öösel, siis juba väljas oli eripalav ja mul tekkis kuri kahtlus, et siia ma järgmise kolme päeva jooksul küll kärvan. Mis oleks ka äärepealt juhtunud, kui hotellis ja kõigis kontorites poleks konditsioneeri olnud.
Igl juhul saime kõik ametlikud küsimused lahendatud ja lisaks saime tuttavaks suure hulga tegelastega, s.h. näiteks täitsa elus itaallane nimega Roberto:) No ausalt, see mees oli nagu itaallase stereotüüp mingist filmist võinii. Väga sõbralik, autot juhtis nagu liiklushuligaan, ja rääkis pidevalt ilma igasuguste pausideta (ja kui tõesti midagi enam öelda polnud, siis laulis omaette:) Ja igatahes nalja sai temaga palju.

Ausaltöeldes mul on itaallaste kohta tõsised eelarvamused, sest erinevates Euroopa riikides on justnimelt itaallased mulle alati kõige rohkem närvidele käinud. Sellepärast ma ka Itaaliasse kunagi pole soovinud minna.
A polnudki hullu tegelt. Alguses tõesti ikka itaallased tundsid huvi, kas mul ka boyfriendi on jms (tarnija esindajad, yes!:), a kui natuke tutvunud olime, siis väga kiiresti tõmbasid kõik tagasi. 600 hüppega langevarjur-naine, kes lisaks on nõus jooma viina ja viskit jms, on ühe keskmise itaallase jaoks selgelt too much. Roberto ütles täitsa otse välja mulle, et kle sina küll Itaaliast kunagi endale boyfriendi ei leia, meil siin polegi piisavalt vingeid mehi sinu jaoks:)

Niisiis, mul on nüüd uus strateegia itaallaste peletamiseks ja võin vabalt veel kunagi sinna minna.