Thursday, August 25, 2005

Riggerikoolitus

Eile siis õppisid tulevased riggerid Jahus varusid pakkima.
Ega see asi alguses ikka lihtne ei ole ja pakkijad muudkui vaheldumisi pakkisid, pühkisid higi, vandusid ja pakkisid edasi:)

Kogemus on näidanud, et vigu tehakse mitte niivõrd varu pakkimisel, kui just kama kontrollimisel ja lennukõlblikkuse hindamisel. Kama kontrolli tuleb igal riggeril kindlasti väga tõsiselt suhtuda, sest vigu on piisavalt lihtne teha ja on ka aeg-ajalt tehtud, sealhulgas eluohtlikke vigu. See küll karmale kasuks ei tule, kui sinu vea tulemusena mõni parasemu kasti läheb.

TSO pakkis Firelite varu Vectori sisse ja tegelikult läkski asi lõpuks kotti. Nüüd pole muud kui erinevate ranitsate peal kõvasti harjutada ja mõned manuaalid läbi lugeda ja saabki hakata eksami peale mõtlema.


Lauri üritas Mayday7 varu ajada Atomi sisse. Varu läkski lõpuks vabakotti, aga ranits ei tahtnud kuidagi kinni minna, varumeduus kippus muudkui minema lendama. Me Aatomikuga siis üritasime riggeri ellusuhtumist Laurile seletada: et kui kerse läheb, siis tuleb öelda niimoodi südamest TRA! ja proovida uuesti. Lauri kui viisakas inimene polnud aga nõus tra ütlema.

Niisiis tegevus käis muudkui edasi, kui järsku kostus jälle minemalendava meduusi plänn! ja Lauri südamest tulev röögatus MINE M***I !!!
Lauril on riggerdamise alal tulevikku. Kõik algab õigest lähenemisest asjale:)
Järgmisel katsel saigi ranits kinni tõmmatud.