Monday, August 22, 2005

Ärkamisjärgne sündroom

Ärkasin järsku üles keset ööd. Toas oli pime, aga kuulsin miskeid asju... Tundus, et keegi on köögis?!?
Tõmbasin kähku pluusi selga ja läksin vaatama. Ise mõtlesin, et mida krdit ma siis teen, kui seal nüüd ongi keegi? Esimese hooga ei osanud muud plaani välja mõelda, kui et küsiks alustuseks, et tere hommikust, misasja sa siin teed?

Aga selgus, et köögis polnud kedagi. Samuti ei olnud kedagi ei kardina taga, vannis, koridoris ega seinakapis. Kandsin asja ärkamisjärgse sündroomi arvele ja läksin tagasi magama.

Vaat ärkamisjärgne sündroom on selline huvitav fenomen, et vahetult pärast ärkamist võib mingi suht lühikese aja jooksul kuulda või näha midaiganes. Räägitakse, et unenägudega pidi tegelema seljaaju? Võibolla siis ärkamisel mingi aja jooksul tegutsevad peaaju ja seljaaju koos või tekib seal miski muu error?:)
Oma pika elu jooksul on mul niimoodi õnnestunud näha näiteks helendavaid pilte seinal, erineva riietumisstiiliga hõljuvaid vaime, Freddy Kruegerit ja seda sibavat kätt Addams Familyst. Aga ainult siis, kui sügavast unest miskipärast kiiresti üles ärkad. Ja miski poole minuti pärast kaovad need pildid ära:)