Friday, May 27, 2005

Tuuker nädal aega kadund

Homme sõidan ära Rootsi poole, tagasi 5. juunil.
Lähen hüppan head FS4 hommikust õhtuni.
Life is beautiful.

Suheldagu minuga sms-i teel, sest lennukis on mobiil välja lülitatud.

Thursday, May 26, 2005

Integreeritd juhtimissüsteemi siseauditid

Probleem pole mitte leida asjad, mida peaks ümber tegema. Probleem on selgitada ümbertegemise vajadust inimestele, kes seda tegema peavad hakkama.
Muidugi on võimalik ka lihtsalt käskida, seda ma võin kah teha. Aga kokkulepped töötavad tavaliselt paremini.

A õhtul pakin varje kõigepealt paar tundi ja siis lähen kinno Sin City eellinastust vaatama. Votnii. Lootused on suured seoses selle filmiga, aga no kunagi ei või teada, mis seal tegelikult saama hakkab.

Monday, May 23, 2005

Lõpuks ometi hüppasime

Eile oli erikuradiilus hüppepäev.

Kõigepealt lendasime Priiduga ühe ilusa 2way. See oli tore ja päeva alguseks igati kasulik hüpe, mis sest et lennukist välja saime alles neljandal ringil ja õrnad hüpoksianähud hakkasid juba tekkima.
Igasugused wayd ja algajatega hüppamised on ok küll, aga vahel tuleb hüpata ka selliste hüppekaaslastega, kes tõesti lennata oskavad. See on arengu mõttes oluline ja saab aimu ka oma vigadest ja näeb seda tegelikku potentsiaali kah, milleks tegelikult võimeline oled.

Siis panime sinna otsa ühe track-dive ja siis 4way Priidu, ELO ja UPEga. 4way läks üle ootuste hästi, exit lendas nagu kell ja edasi said kah kõik oma sloti lendamisega hakkama. Lahtilaskmisel küll kiputi alguses eemale lendama, aga siis tuldi rahulikult jälle tagasi. Lootust on, ütleks:)

Päeva lõpuks lendasime veel ühe ilusa 9way KKE 100ndaks sünnipäevaks. Kuna muud head baasi nende 9 seast võtta ei olnud, läksime mina ja Priit koos KKE-ga baasiks. Baas lendas nagu kell ja 8way tuli kokku juba 2700m peal. Hea hüpe päeva lõpetamiseks:)

Oli tore hüpata, teeme teinekord veel niimoodi!

Mis veel näha tahaks, on xtr video KKE 100ndast ja KKK tehtud pilt minu tibust maandumas (veela fotika sees on see:).



Saturday, May 21, 2005

*******

Laupäev,
päike paistab, taevas on sinine, sooja on 22 kraadi ja puhub õrn tuuleke...

Mis on pildilt puudu?

Õige:
LENNUK ON PUUDU, ****, **** ja ***** !!!!!!!!!!

Mida teevad whuffod nv-l? Grillivad ehk?

Nali naljaks, aga midagi tuleb tõsiselt ette võtta selle asjaga.

Friday, May 20, 2005

Kommentaarid meditsiiniteemale

Vx-i arstilkäigukogemusest inspireeritult pean ütlema, et mulle see arstindus kah ei istu.
Viimane kord, kui sinna juhtusin, siis arst küll kinnitas, et ma olen terve, aga ambulatoorsesse kaarti ladus hüüumärke ja näost oli selgelt näha, et tädi peab mind ebanormaalseks. Omalgi tuli siuke outsideri tunne hetkeks peale juba.

Üks jamps vist lähitulevikus veel vaja teha: lennundusmeditsiini keskuses tuleb ära käia. Ma selles paberis küll mingit lisaväärtust ei näe, aga näe nõutakse. Võibolla lähen sinna mõnipäev, a võibolla ei viitsi kah.

Eile käisin apteegis ja ostsin 288 krooni eest stuffi. Nüüd jälle pikemaks ajaks varud olemas kõikvõimalike juhtumite puhuks. Sain miskeid merehaigusevastaseid plönne kah, homme siis proovin.

Sunday, May 15, 2005

IAD ja An-2

Tegin siis laupäeval An-2 pealt oma IAD-instruktori harjutusviskeid. Eriti lolle õpilasi etendasid Mambur, Juho, wolli, Mart ja Meduus. Koolitusülemat etendas Liisu.

Töllid tegid ukse peal muidugi sada lollust. Kõik tulid uksele nägu ees, meduus kuidagi käkker-mäkker käes või üldse välja võtmata. Wolli ajas ukse peal sõrad vastu nagu vasikas lauda lävel. Mambur röökis küsimuse “Valmis?” peale korduvalt “EI!!”. Ja kõike muud sellist:)

Aga loomulikult ma lahendasin olukorra nagu ma ka õigete õpilastega alati kavatsen teha: hirmsa häälega nende peale röökides ja jalaga togides. Näiteks nii: “Tra jälle sa tuled valepidi, keera ümber!!! Teine jalg ukse peale, raibe!!”

Sain kõik töllid siiski õnnelikult alla visatud. A kuna An-2 propituul on väga õrn, siis mõned said ikka päris kaua meduusi all kukkuda, enne kui vari lahti läks. 300m näiteks vabalt, arvestage sellega An-2st hop&poppi tehes, poisid ja tüdrukud. Mambur oli esimene, tema vari avanes kohe (suur meduus). Aga teine oli Juho, kes kukkus ikka hoolega tükk aega, enne kui ranits lahti läks. Ma juba täitsa ehmatasin talle uksest järgi vaadates. Liisu kah kõrval juba karjus: kle ei lähegi lahti ju! Ja Juho pärast maa peal ütles, et minu nägu ukse peal oli läinud ikka pikemaks ja pikemaks:)

Aga igatahes kõik läks korda ja viskasin samal õhtul juba päris mudilasi kah, kes olid väga tublid muidu ja sugugi midagi lolli ei teinud nagu simulantmudilased. Viskasin neid 8 tükki. Aga kõigi väljahüpet passida ei jõudnud, jõudsin vaadata 5sek käsiavajat ja harte (2tk). IAD-dest jäi meelde ainult üks, kel painutus puudu oli, ülejäänute kohta ei mäleta, kui korralikult nad välja hüppasid. A küll see tuleb harjutamisega ja hakkab ka rohkem meelde jääma.

An-2 kohta paraku minu kõige hullemad kartused osutusid tõeks. Juba enne 300m hakkas tulema tunne, et no nüüd kohe läheb süda pahaks. Ja no tõesti väga sitt oli seal lennukis olla. Elada oli võimalik ainult siis, kui uks lahti oli. Ja teisel tõusul oli asi veel hullem. Mõtlesin, et teeks ukse lahti ja ropsiks uksest välja, äkki läheks paremaks. Ja laiutasin pakkimismati peal tükk aega pärast maandumist, et inimese tunne jälle peale tuleks.

Igatahes ma proovin selle An-2ga veelkord lennata merehaiguse vastaste tablettidega. Ja kui see kah ei aita, siis paraku on An-2ga minu lendamised ühel pool ja rohkem aega nv-del jääb töötegemiseks.



Thursday, May 12, 2005

Reede ja 13.

Täna tööle sõites lahkus mu auto küljest pool tagumist kummi. Käis äkki laksakas ja tükk mantlist lendas suure kaarega üle maantee.

Ei teagi täpselt, miks nii juhtus, aga kahtlustan 13. kuupäeva või Savisaare poliitikat Tallinna tänavate remontimata jätmisel.

Anyway, probleemi pole. Ütlesin töö juures vastavale mehele, et kumm õhtal. Ta paneb uue.

Pange mailiserver tagasi!

Sest see on ikka kole lugu, kui ei saa oma maili juurde.
Kohe tunda on, kuidas infovaakum imeb...

Monday, May 09, 2005

Grrrr....

Ma tõesti ei salli valetamist. See on üks vähestest asjadest, mille peale ma lähen tõsiselt tigedaks.

Õnneks juba suurem tigedus läks üle tänu meduusile, kes provaidis sellise pildi.

Aga selge on see, et valelt tabatud inimesed kantakse tuukri musta nimekirja pikaks ajaks.

Päevakohane nali

Blond Ameerika tibi küsib baaris sakslaselt:
"A miks teil seal Euroopas nii palju erinevaid keeli on?!?"

"Sellepärast, et Saksamaa kaotas II Maailmasõja..."

Sunday, May 08, 2005

Hüppasime, hüppasime!:)

Eile siis sai tehtud esimene hüpe uue Tonysuidiga ja uue Oxygeni kiivriga, mis on pika talveperioodi jooksul hangitud:)

Esimese hooga Tonysuidi vägevad Mega XL bootsid mõjusid üllatavalt, aga teisel hüppel hakkasime juba üksteisest aru saama. Need on nii suure pinnaga bootsid, et keeramiseks ei ole vaja jalga liigutadagi, aitab juba keeramise peale mõtlemisest:)

Uus kiiver on kah tunnistatud sobivaks. Esimesel hüppel panin visiiri liiga vara kinni, sest ma ei osanud arvata, et see kollane sada aastat põleb enne rohelise saabumist. Tulemusena läks visiir lennukis uduseks ja lõpuni ära klaaris alles break-offiks.
Teisel hüppel olin targem ja panin visiiri kinni vahetult enne väljahüpet. Siis mingit probleemi uduga polnud, ei vabalangemises ega ka kupli all. Uus kiiver on ka igati mugav peas ja ilmselt summutab natuke tuulevihinat, sest mäletan, et üritasin suhelda break-off kõrgusel hüppekaaslastega stiilis "aitab küll, kaome, kaome";)

Ja tuleb tunnistada, et minu kuppel ongi ikka jah kõige parem! Ebanormaalselt hästi lendab.
Ja juba eelmise hooaja lõpupoole hakkas mu Velo avanemisel rahulikumalt käituma, nüüd ta enam ei eriti ei rabele pea kohal, vaid pöörab nagu aegluubis ühele või teisele poole. Tropikeerdudega ei ähvarda ja üldse me saame hästi läbi temaga. Ainult nõme pakkimine ajab Velo tigedaks, seda ei tasu teha.

Ja mul pole enam vaja muretseda, et olen tiimi kõige aeglasem pakkija, Liisul läheb oma uue kupliga veel hulga kauem aega!;)

Friday, May 06, 2005

Info liikuma!

Uus tubakaseadus: vähemalt 30% suitsupaki pinnast peab olema kaetud kirjaga "Suitsetamine kahjustab teie tervist!".

Kamoon, igaüks teab, et suitsetamine kahjustab tervist.

Kaupade peale tuleks parem panna hoiatusi, millest tõesti kasu oleks.
Näiteks eile üritasin süüa miskit Salvesti Mehhiko pajarooga. Aga ei kuskil silti "Siin sees on pekki!!!" või midagi sarnast. Krt peidavad peki söögi sisse ära ja selle peale ei mõtle keegi, et mõni võib kogemata selle peki suhu pista ja kreepsu saada. Tarbijavaenulikkus on ikka üle piiri juba läinud!

Ülalnimetatud pajaroog tuleb kanda tuukrivaenulike toodete nimekirja.

Tuesday, May 03, 2005

Eesti Vabariik või mitte Eesti Vabariik?

Etsiis endiselt jama lennukite ja lennuväljadega. Tuleb välja, et ka Tapa lennuvälja suhtes ei saa sõjarditega kokkuleppele.
Mõned võimalused on siiski veel jäänud, loodetavasti hakkab sealt midagi hargnema.

Hmm, kas Eesti Vabariik ilma lennuki ja lennuväljata on väärt siin elamist?
Prantsusmaale pakuti tööd, aga pole veel otsustanud...
Ehk läheks parem kuhugi, kus on tiba tuttavam dialekt.