Sunday, September 25, 2011

3D Liiga

Etsiis olin nädalavahetusel jälle 3D Liigal kohtunikuks.

Kurja Saatuse keerdkäikude tõttu mul oli kohutav nohu ja hääl ära, aga kõvema häälega ringikohtunikke polnd kah parajasti võtta (Ron ei taha enam ringikohtunik olla, pärast seda giljo-intsidenti:)

Ringikohtuniku töö ei ole tegelikult eriti keeruline. Tuleb võistlejad enne matši üle kontrollida (tunnistan, et fighterite meelerahu huvides ma pole päris katsuma läinud, kas ikka libestavaid aineid kuhugi pole peale määritud, ja kopsikut lasen ka võistlejal endal koputada:), alustada rounde, passida keelatud tehnikaid (päris võistlejad ei tee sugugi nii rafineeritud keelatud tehnikaid kui need libavõistlejad treeningmatšides, et miski salaja tagumikust hammustamine vms, pigem vahel juhtub tiba munadesse löömist või puurist haaramist), jälgida vigastusi (kui ikka juba kõik kohad on verd täis või fighterid enam vere seest välja ei näe, siis tasub lasta arstil üle kontrollida) ja vaadata, et matš ikka õigel ajal lõpetatud saaks, kui keegi patsutab või kell käib.

Seekord oli roundide vaheline kell päris õrna häälega ja fighterid seda ei kuulnud, mistõttu pidi iga kord vahele kargama ja fighterid oma nurkadesse ajama. Nad ikka nägid üllatunud välja iga kord.

Ja tavaline on see, et esimeses roundis on tüübid väga tahtmist täis ja kargavad hoolega ringi, vaata ainult, et eest ära saad. Teiseks roundiks aga on enamus juba väsinud, mistõttu ka kohtunikul on lihtsam ja ei pea enam fighterite eest mööda
ringi põgenema:)

3D Treeningul läks seekord hästi, 4 võitu ja ei ühtegi kaotust. Ja meil on ka muidugi tiba asjatundlikumate nõuannetega nurgameeskonnad, mitte stiilis Tõuse püsti! või Las ta väsitab ennast! (kui vastane on mountis) või Pane lõug vastu pead! (ee... what???)

Ja veel mõned asjad tundusid tekitavat inimestes hämmingut. Näiteks on reeglites kirjas, et kõik kehale määritud libestavad ained on keelatud, v.a. kohtuniku juuresolekul näole määritud vaseliin, cut`ide vältimiseks siis teatavasti.

Lähen siis mina võistleja varustust kontrollima ja ühtasi soovitan, et nüüd võite vaseliini panna, kui tahate? Tüüp jääb mulle suu lahti otsa vahtima, näol umbes selline õudust väljendav ilme nagu Elol, kes on parajasti õpilase ilma spottimata välja visanud. Näost on näha vastamata küsimusi - Vaseliini?? Kes? Miks? KUHU???

Üldiselt ma kohtunikuametis üritan pidevalt surmtõsist nägu teha, aga mitte alati see ei õnnestu!:)
(ok ok, peaaegu kunagi ei õnnestu:)

Kahju ainult, et mind ei olnud kaasas, kui Priit käis apteegist seda vaseliini ostmas, koos kolmest suurest ahvist koosneva turvameeskonnaga:)