Tuesday, October 28, 2008

UFC 90 (NB! Spoiler!)

Eile vaatasime UFC 90.

Priit avaldas soovi minuga kihla vedada Patrick Cote võidu peale Anderson Silva vastu, panusteks must vöö tikandiga "I am actually a purplebelt, but black goes better with my gi" versus 3 drinki pluss lubadus, et kui rootslased kutsuvad Priitu Stockholmi seminari andma, siis mina ja Helin võime temaga kaasa minna ja kõik rootsi jitsinaised ära subida.

Ma muidugi võitsin. No kesse normaalne inimene veab kihla Anderson Silva vastu, ma küsin??
Etsiis järgmine kord pubis ma ei peagi oma naisekoefitsenti kasutama ega midagi, a võin täitsa legaalselt Priidu kulul juua.

Monday, October 27, 2008

Naise-mehe koefitsent

Etsiis viimasel ajal meil möllab fenomen, millele Vallo andis nime "naise-mehe koefitsent".

Asja põhimõte on siis selline, et kui näiteks mina ja Helin tõstame deadlifti 65 kg ja Priit 80 kg, siis naise-mehe koefitsenti arvestades meil on parem tulemus kui Priidul.

Või kui mina tõmban lõuga 5x ja Ron 10x, siis naise-mehe koefitsenti arvestades mul on SELGELT parem tulemus. (Siia juurde ei saa jätta märkimata, et viimane saavutus lõuatõmmetes on 5x5:)

Või näiteks kui kuskil pubis läheb joomiseks ja igaüks järjest ostab roundi, siis naise-mehe koefitsenti arvestades võib juhtuda, et mina ei osta midagi, aga joon nagu hobune:)
Või näiteks kui mina sparris subin mõnda meessoost isikut, siis kõik arvavad, et ma olen jube tubli ja osav jitsigeenius. A kui mõni mees mind subib, siis arvatakse, et ju tal oli lihtsalt tiba rohkem jõudu ja seda crossface`i poleks ju ikka tüdrukule vaja olnd teha:)


Ei tea kas põhjus on selles, aga viimasel ajal ongi subidega nagu nats ikaldus... Pärast seda, kui Ron ära Austraaliasse kolis, polegi keegi mind subinud enam:)

Tuesday, October 21, 2008

SBG seminar

Raporteerin: Rootsis käidud, rootslased kägistatud, uskumatud teod tehtud, ainuke tõene allikas selle nv kohta on käesolev blogi, ärge jumala eest miskeid muid jutte uskuge:)

Seekord siis tegime open guardist sweepe (mis mul vaatamata kõigele ikkagi välja ei tule), jalalukke (mida ma olen korra juba teinud, aga siiski väga meeldis ja loodetavasti saab sealt midagi tööle), single-leg takedowne (uskumatu, aga tegelt kah tulid välja mõned), half-guardist põgenemist, ja siis mõned trikid backi hoidmiseks, backist kägistamiseks ja giljo lõpetamiseks. Lisaks sai kohalike tüüpidega sparrida. Üks bluebelt tüdruk oli kah pakkuda. See oli päris tubli, aint ühe subi saingi talle tehtud.

Ühesõnaga, oli jälle tore seminar ja minumeelest neid võiks umbes iga nädalavahetus olla. Ainuke jama, mis sellest tekib - krt harjud ära kahe trennikorraga päevas ja tuleb tahtmine ka hommikuti jitsi teha. Istud pärast hommikuti mõnel koosolekul ja ise mõtled, ai kurja kus praegu võiks teha neid halfguardi sweepe:))

Karl muidugi ei jäta kunagi ka nalja tegemata, kui vähegi võimalust on. Seekord ta näiteks pani kõik rahva rivis harjutama seda liigutust, kuidas jalaluku alustamiseks tuleb kahmata jalg küünarnukiga kinni. Enamus rahvast ei saand ka naljast kohe aru ja siis nad kõik hüppasid ringi ja lehvitasid kätega ja karjusid wing! wing!:)) Kui kohalik instruktor Daniel naerukrambid sai ja tooli pealt põrandale kukkus, siis nad jätsid järgi:)

Priidule omistati Norrköpingi klubi instruktori poolt missioon peedistada kohalikku ülbet bluebelti nimega Jimmy, kellel oli arvamus, et ta peaks kohe purplebelti saama. Priit võttis oma missiooni väga tõsiselt ja subis Jimmyt kaks päeva järjest, mille peale Jimmy oli väga löödud ja Priit väga õnnelik. Lisaks suutis Jimmy avaldada arvamust, et tema arvates Priit on brownbelt. Teatavasti Priidu õnnelikuks tegemiseks pole olemas paremat võimalust kui talle brownbelti-jutte rääkida... Priit kaalub võimalust hakata aeg-ajalt Rootsis käima Jimmyt subimas.

Mõni rootslane on avaldanud arvamust, et seminaridel võiks kontsentreeruda rohkem jitsile ja vähem joomisele, aga tuleb tunnistada, et eestlased saavad väga edukalt hakkama ka kahe asjaga korraga.

Põhimõtteliselt SBG öiseid toimetusi üksikasjalikult kirjeldada ei kannata, aga siin näiteks mõned katkendid:

Priit jõi ära 2 Long Island Ice Tea-d ja teenis sellega ära hüüdnime "wussy", sest Karl jõi samal ajal ära 12:) Jimmy ei joonud üldse midagi, aga oli see-eest öösel ainult kolm tundi maganud ja samastas ennast zombiga, mistõttu ta tervitas kõiki käppasid püsti ajades ja GRRRH karjudes.

Ja toimus ka spontaanne biitsepsite võrdlemise võistlus Karli ja tuukri vahel, mille võitis Karl, aga ega tuuker kah kaugele maha ei jäänud:)

Ööklubi oli umbes 100m hotellist eemal, aga klubist välja astudes ma küll pidin ausalt tunnistama, et mul pole õrna aimugi, kuidas ma hotellist klubisse olin saanud ja kuidas nüüd hotelli tagasi saada. Õhtu jätkus Norrköpingi kesklinna äraeksimisega ja kui mul lõpuks õnnestus hotell üles leida, siis ma ei saanud uksest sisse, sest Priit oli mulle andnud vale koodi. Mispeale ma helistasin Priidule, kes magas ja ei saand halligi aru ja saatis Helini ust lahti tegema, mis oli jällegi väga imelik, sest Helin oli meist jäänud ööklubisse, aga oli nüüd kuidagi jõudnud hotelli, kuigi ta eksis kah tee peal ära, aga tegi ilmselt tiba väiksema ringi:)

Tagasiteel Rootsist oli merel kole torm, mispeale tuuker traditsiooniliselt jäi merehaigeks. Ropsimiseni asi siiski ei jõudnud, mille üle Priit oli väga pettunud, sest tema arvates sellest oleks saanud blogisse hea pealkirja. Igatahes kui see öine alkoholi kaanimine kokkuvõtteks ei teinud mulle midagi halba, siis sellest krdi laeva kõikumisest mul on terve päev selline pohmakas, et sure maha.

Friday, October 17, 2008

Läksin rootslaste õue peale kaklema

Niisiis, ma kaon nädalavahetuseks Norrköpingi SBG-sse rootslasi peksma.
Kuna viimasel ajal ikka iga päev on selgunud miski uus ikaldus ja lõppu pole näha, siis on karta, et ma lähen kägistan ära kõik, kes mulle ette jäävad, siis joon ennast laua alla ja teen miskeid täiesti uskumatuid tegusid.

NB! Ärge uskuge midagi, mis teile pärast minu kohta räägitakse!!!

Wednesday, October 15, 2008

Tõstmise tehnika sakib

See viimane 35 kilo overhead press meenutas ikka kahtlaselt seda Nu Pogodi multikat, kus hundil on probleeme liblikaga, kes kangil ühe otsa alla veab. Vot mul on sama probleem, aint ilma liblikata:)

Rubriigist Tuukri Gourmet

Kokkuvõtteks võib öelda, et uus hobi edeneb väga edukalt.

Siiamaani on kõik tehtud söögid olnud üle keskmise söödavad.

Tagasilöökidest niipalju, et lõin endale vastu köögiventilaatorit muhu pähe.

Näiteks viimasel ajal on mul edukalt õnnestunud valmistada India tüüpi kanarooga, Spagetti Bologneset ja tiramisut, mis tuli kuradi hea ja muidugi tegin liiga palju ja pistsin kahe suupoolega ja pärast oli süda paha ja kaalul pool kilo juures.

Ja seda oli isegi nii palju, et väiketuuker sõi veel järgmisel päeval niiet süda paha.

Ja siis sõin jälle mina.

Ja üks tükk jäi ikkagi veel järgi.

Ma edaspidi üritan magustoite mitte väga tihti teha, sest mul puudub igasugune mõõdutunne heade asjade osas (kehtib peale toidu ka kõige muu kohta) ja pole just kõige toredam, kui sul on pidevalt süda pahaJ

Kuri saatus

Räägitakse, et iga jama pidi millekski hea olema.
Võib-olla see on tõsi.
Paluks seda head asja siis nüüd, no kaua võib??

Thursday, October 09, 2008

Rubriigist Jits jms

Nüüd siis ongi see jama käes, et keegi minuga enam sparrida ei taha.
Vot ei oleks pidanud niiväga peedistama neid algajaid vist.
Või äkki mul on miski kahtlane hais küljes, see on kah võimalik.

Kangitõstmisega on vahepeal asi arenenud niimoodi, et deadliftiga jõudsime 60 kiloni ja overhead pressi osas ründame täna 35 kilo. Eks näis, kuidas see läheb, eelmine kord see 32,5 kilo tahtis juba äärepealt pähe kukkuda.

Ja viimasel ajal on tekkinud miskid kahtlased söömisharjumused. Miski magusate tortide peale läheb juba peale vaatamisest süda pahaks, aga eile enne trenni näiteks pistsin kinni pool kilo keedetud peeti.
Kahtlane värk.
Ja mul on veel seda peeti, kohe lähen söön veel:)

Wednesday, October 08, 2008

Impression, Sunrise

Etsiis ärkan täna hommikul ja akna taga on impressionism.
Ega tavaliselt mulle udu väga ei meeldi, aga - wow!!
Võtsin kohe Claude Monet pildiraamatu kõrvale ja vaatasin, kuidas sobib. Noh, pintslitõmme tundub tiba rohkem hajutatud eksole, aga läheb küll!:)

Tuesday, October 07, 2008

Wanted: new job

Etsiis vaatame vaikselt ringi.
Kui kellelgi on tööd pakkuda, siis ma olen huvitavatele ideedele avatud:)

Sunday, October 05, 2008

Eestimaa sitad ilmad, vol.28 vms

Eile oli kole kõva tuul ja ei hüpanud. (lisatud illustreeriv foto kõva tuule kohta:)

Nende Eesti hüppeilmadega on lugu nii, et väga tihti on ilm sitt. Aga inimesed hüpata tahavad ja eriti kui on juba lennuväljale kohale tuldud, siis on suur kiusatus ikka läbi ussi m***i mingeid hüppeid seal aretada, kuigi let`s face it, hüppeilma tegelikult pole. Nii on meil aastate jooksul õnnestunud hüpata näiteks 500m peal lõppevasse vihmapilve, paraja purgaa mõõtu tuulega, visata IAD-d rahepilve sisse jne.

Ja siis mulle kui chief instructorile jääb teha see ebapopulaarne otsus õpilased tõusult maha võtta, kui ilm käest ära on läinud. Muidugi kõik alla-100-hüppega skygodid iseenesest on täiesti indestructible ja ükski pilv või tuul neid ei koti.

Wednesday, October 01, 2008

Universitas Tartuensis

Etsiis käisin Tartu Ülikoolis audiitorite jaoks ühte paberit hankimas ja vanu tuttavaid üle vaatamas.
Ega seal midagi olulist muutunud ei ole, ainult õppekavad muutuvad iga aasta ja see on tekitanud paraja segaduse.

Esitati ka kutse uuesti õpetama tulla, kui soov peaks tekkima. Aga fakt on see, et ma pole hetkekski kahetsenud otsust ülikoolist ära tulla, õppejõu karjäär ei ole ikka minu jaoks.

Ja uuesti kerkis üles ka vahepeal juba unustatud magistritöö teema. 2009.a. on viimane aasta selle MA programmi järgi magistrit kaitsta. No kurivaim, kas ma peaks selle äkki siiski ära tegema??? Mh??
Ma olen kahevahel praegu.

Ja tuleb tunnistada, et Anu pole karvavõrdki muutunud. Selle tulemusena lahendasime lõunaajal kahe peale ära pudeli veini ja pidin pärast tükk aega Tartus ringi töllama, enne kui kannatas koju sõitma hakata:)