Tuesday, July 31, 2007

Airspeed Challenge

Aasta tagasi vaatasin seda pilti Skydiving Magazine kaanel ja mõtlesin, et krt Airspeed Challenge üritusele selliseid vägevaid kujundeid lendama mind küll keegi ei võta ja mismoodi seda viga parandada.
Nüüd 26.-30. sept. on Airspeed Challenge Empuriabravas ja mis te arvate, kellel õnnestus saada kutse?:))
No helljee, kui ma nüüd munan seal, siis on küll asi paha.
Plaan on siis minna 21.sept. lennukiga Barcelonasse ja tagasi 1.okt. Rendiautos ja bunkhouse toas paar kohta veel vaba, kes tahab tulla?

Liisu ja kaal

Liisu on lõpuks kuulda võtnud tiimikaaslaste nõuandeid ja on tõsiselt tegelenud tinavähendamise projektiga.

Tõepoolest, Tumbleweedsiga lennates Liisul enam tina vaja pole ja tiimi kõige aeglasem kukkuja on nüüd hoopis Mart.

Tundub aga, et Liisu on nüüd käivitanud kaalujälgimise projekti. Näiteks eelmisel nädalal Soome meistrikatel oli Liisul kaasas suur kaal, mida ta oma auto pagasnikust aeg-ajalt vaatamas käis. Mul oli plaan sellest kaalust ka pilti teha, a krt läks meelest ära. Kui tekib kellelgi kahtlusi, siis ülejäänud tiim võib tõendada, et kaal oli olemas.

Sunday, July 29, 2007

Kuidas tuuker viskas õpilased lennuväljast mööda

Jah, täna tuuker viskas õpilasi lennuväljast mööda.

Juhtus asi siis niimoodi:
Kui piloot ütles punkti olevat angaari kohal, siis ma miskipärast automaatselt eeldasin, et ülemised tuuled on nii kõvad, et angaari kohal tuleks alustada viskamist. Oleks ma tiba täpsemalt vaadanud pilvede liikumist näiteks, siis oleks kohe aru saand, et miskit on siin mäda. Aga nojah, viskasin siis angaarist alates kolm tegelast välja, ja siis veel ühe, kui lennuk oli ümber keeranud ja lahtiste kuplitega kohakuti jõudnud.

Orientiiriks kasutatud kuplid paraku olid lennanud vales suunas minema. Seega see neljas tüüp sai küll täiesti valesse kohta. Õnneks ta maandus väga edukalt miski põllu peale ja minu karma jäi korda:)

Täna osalesin ka ajaloolisel hüppelennul, kus värske piloot Parasiil lendas esimest korda langevarjuritega soolot. Exit speed on küll veel selline, et kõik küüned peab käiku laskma ukse taga rippumisel, a muidu kõik broo.

Ja minu järgmine hüpe tuleb nr. 900.

Saturday, July 28, 2007

Soome meistrikate tulemused

Niisiis,
Soome meistrikatel FS Open 7. koht 9 tiimi hulgast. Kuues koht jäi 1 punkti ja viies koht 4 punkti kaugusele. Tra.

Parimaks tulemuseks hüppe kohta tuli 9 punkti. Jah, ainult poole kiiremini peaks keerama, et eesmärk saaks saavutatud:) Selleks on meil erinevaid plaane, näiteks vahetavad tuuker ja mart nüüd kujundis kohad ära, et centeri brainlocke minimeerida.

Ilm võistluste ajal ei kannatanud kriitikat, poolteist päeva hüppeilma oli nädala aja jooksul. Igatahes on unevajadus nüüd mitu nädalat ette ära magatud. Mulle nüüd aitab sellest magamisest, ausalt!

Võistluse lõpupidu oli ettenägelikult planeeritud pidada lageda taeva all. Muidugi vihma sadas ja kole külm oli. Ma ütlen, kogu see viski, mis ma seal omale külma peletamiseks sisse kaanisin, läks täiega raisku, terve õhtu ma olin jummala kaine. Kas see nüüd tuli külmast ilmast või ma olen lõpuks saavutanud immuunsuse alkoholi vastu või oli see viski hind baaris sedavõrd kainestav, aga tuleb tunnistada, et ma terve õhtu jõin viskit täiesti kaine näoga ja vahtisin ringikakerdavaid soomlasi sellise kergelt eemaloleva ilmega. Etsiis rahvusvaheline integratsioon jäi seekord toimumata.
Samas viski kui selline oli maitsev.

Thursday, July 26, 2007

Hanko, 4. päev

Täna oli esimene normaalne hüppepäev terve nädala jooksul. 5 hüpet. Enamuse hüpetega võib suht rahule jääda, kuigi meie sooritust segavad centeri brainlockid ja kaameramehe hämming exitit counti osas:)

Soomlased siin on OK, kuigi nad räägivad inimesele arusaamatus keeles ja istuvad ilgelt kaua peldikus.

Monday, July 23, 2007

Bodyflight Bedford

Tulime Tumbleweedsiga just Inglismaalt Bedfordi tuuletunnelist. See on üks ülikõva tunnel, 4way mahub vabalt sinna blokke keerama. Mida me ka suure rõõmuga tegime:)

Coachiks oli tüüp nimega Steve Hamilton. Steve on selline mees, kellel on üle 10 000 hüppe ja üle 1000 tunni tunneliaega. Ja lendab niimoodi, et mul konkreetselt jäi suu lahti selle peale. Ma näen seda unes kah nüüd igal öösel, ausalt. Tra ma tahaks kah nii lennata.

Vahepeal lendasime ka kahe coachiga 2 on 2, see oli eriti lahe:) Stardian-stardian bloki juures üks coach arvas, et tal on nüüd sinikad käe peal minu gripist:)
Mis võis vabalt olla tõsi.
Tiimikaaslased on õnneks juba harjunud minu raudse haardega ja ei tee enam väljagi:)

Igatahes sinna tunnelisse me läheme veel tagasi.

Praegu passime Hankos Soome meistrikatel, esimene hüpe G-H-O-17. Aga ilm hetkel kerses.

Saturday, July 14, 2007

Parasummer lõpuks ometi

Täna oli üle pika aja ilus hüppepäev.

Tegime paar hüpet üle pika aja Peeduga, kes on viimaste aastate jooksul heasti paksuks läinud, suiti peab seebiga selga ajama ja kukub nagu pomm:) Siis panime kehtima Britaway, ehk siis tõmbasime tervest lennukitäiest inimestest 10way kokku. Asi tuli ilusti kokku veel enne 2km:) Potentsiaali oleks veel, aga suuremate kujundite jaoks meil paraku on suuremat lennukit vaja.

Päeva lõpuks tegime random-jumpi koosseisus MNO-PVO-KKA-MRI, mis lõppes MRI spektakulaarse brainlockiga G juures, kus mees lihtsalt freezis keset lendu ja kõik ülejäänud talle viipekeeles asja selgitada üritasid:)

Muudest sündmustest niipalju, et hommikul pesti Brita puhtaks bikiinides Elaki naiste poolt (piloot küsis õhtul lootusrikkalt, mis kell homme hommikul peaks kohal olema, juhuks kui järjekordne pesemisaktsioon peaks toimuma:) ja Parasiil üritas fotograaf Kadrit pikali maanduda, kes õnneks taipas õigel momendil kõhuli visata:)

Hetkel istun siin domikus ja joon viina ja minu aktsiad õhtuks on kõvasti langenud, kuna pistsin ka kõvasti küüslauku siin viina peale pintslisse.

Thursday, July 12, 2007

Kuidas Brita 4km peal käis

Kui ma täna 15. tõusul jumpruni peal ukse lahti tegin, siis ma nägin all igavest suurt pilve.
Ainult üks auk oli pilves.
Augus oli purilennuk.
Panin ukse jälle kinni.
Selleks ajaks, kui purikas maandunud oli ja meie teise ringiga lennuvälja kohale jõudsime, oli 4km kätte jõudnud:)

Tuesday, July 10, 2007

Üleskutse

Etsiis hüppama võiks tulla BJJ tölle või muid maadlejatüüpi vendasid. Et kui ilm sitt, siis saaks võtta kohe järgmised plaanid:) Domikus on kah vaip maas ja ruumi on ja kõik tingimused olemas.

Tuesday, July 03, 2007

Panda

Panda smugeldas ennast siin freefly-laagrisse. Lendab siin kõvade coachidega headdowni.
Niisiis terve eilse päeva sai lennuväljal näha sügavas masenduses ringi löntsivat Pandat, sest talle oli parajasti kohale jõudnud, et ta ei oska freeflyd tegelikult lennata:)

Täna hommikul siis sööme hommikust kell 8, esimene tõus hakkab just üles minema. Panda ajab näost võileibu sisse, 2 leiba ühe ampsuga, kartes tõusust maha jääda. Jookseb siis kama selga ajama, viimane võileib risti kurgus kinni. Poole tee peal saab kokku oma tiimikaaslasega, kelle käest kuuleb huvitavat infot, et nende tiim esimesel tõusul ei ole.

Ok, Panda viskab kama maha, toob endale uued võileivad ja istub laua äärde neid sööma. Läheb mööda nende tiimi coach, täisvarustus seljas, kiiver peas.
Pandal suu vajub lõmpsti lahti. "Miks on coach riides?!? See on suur jama, kui coach on riides! Ma hakkan kah kohe olema riides!"
Panda jätab võileivad sinnapaika, jookseb kama tooma, ajab kähku kama selga:)
Siiski tiba aja pärast tuleb välja, et coach läheb esimesele tõusule mingi teise tiimiga.

Panda viskab kama jälle seljast maha ja kaebab coachile: kle mul on kõik võileivad praega kurgus kinni!
Selle peale coach vaatab Pandale tõsiselt otsa ja ütleb: "Try to swallow them before the next load!"

Anyway, täna Panda juba sai ära lennatud headdowni docki ja nägime esimest korda naeratust tema näol:) Vahtisime CV-ga parajasti seda naeratavat Pandat, kui üks meie ja Panda vahel seisev rootslane läks näost tulipunaseks ja küsis väga häbeliku häälega: "Are you talking about me?"
Mille peale meie: "Yes, we were talking about your hair!"
Rootslane täielikku õudust väljendava näoilmega: "Really?!?"
"No, but we`re definitely gonna talk about you now!"
Mille peale rootslane läks näost veel punasemaks ja lasi kähku jalga. Väga armas:)

Sunday, July 01, 2007

Hüpe tehtud!

No nüüd lõpuks läks ilm ilusaks ja saime ka ühe laksaka kirja Twin Otteri pealt.
Lennata on lahe!:)

Lennukis oli jälle üks neist üliagaratest rootlastest, kes ukse 2 min enne väljahüpet lahti kiskus. Paraku ei olnud all suurt midagi näha läbi pilvede, ja alla vahtides ei näinud rootslane ka seda, et roheline tuli vahepeal põlema oli läinud. Ei teagi, kuhu need viimased freeflyerid lõpuks maandusid:)

Eile õhtul maadlesime tiba Panda ja Tsoomega. Tuleb välja, et Pandal on kompleks naistega maadlemise suhtes ja lisaks ta tundub olevat shovinist. Jäime eriarvamusele nii mitmeski filosoofilises ja vähem filosoofilises küsimuses.
Tsoomega see-eest oli normaalne maadelda, v.a. see lugu, et ta selili maas koguaeg kippus olema.

Väga loodaks, et ilm on järgmisel nädalal selline, nagu praegu akna tagant näha võib. Praegune 4way tundub olevat promising ja loodame ilusaid asju näha nädala lõpuks:)