Monday, May 26, 2014

Rubriigist Nädalavahetus lennuväljal - instruktorikoolitus

IAD-instruktorite koolitusel jõuab ükskord alati kätte hetk, kus instruktorihakatis peab sooritama proovivisked kogenud langevarjuritest kurjade libaõpilastega, kes üritavad talle erinevaid käkke keerata. Tõesti, kui instruktor juba libaõpilastega hakkama saab, siis päris õpilaste viskamine on nagu lapsemäng.

Eile siis jõudis see hetk kätte tulevasel instruktoril Dokil. Dok sai tegelikult hästi hakkama ja ma juba mõtlesin, et seekord ei saagi nalja... aga!:)

OK ilmselt siin tuleks kasuks väike tagasivaade ajaloole.

IAD instruktorite proovivisetel on ikka proovitud vana head kadumistrikki - kuri libaõpilane üritab uksest niimoodi välja saada, et instruktor ei saa meduusi visata. Siin mõned paremad performanced:

* Elo vs Aatomik. Elo oli parajasti ühe libaõpilase Britast välja visanud, kui järgmine libaõpilane Aatomik sooritas võimsa tiigrihüppe uksest välja. Elo aga ei kergitanud selle peale kulmugi (mis läind, see läind:) ja võttis rahulikult järgmise õpilase.

* Panda vs Rink. Libaõpilane Rink tegi põhimõtteliselt sama mis Aatomik - selle vahega, et instruktor Panda on suur ja tugev mees ja sai Rinkil tagumikust kinni. Asi nägi siis välja niimoodi, et Rink oli juba poolenisti uksest väljas, aga tagumik oli veel lennukis ja Panda oli selles tagumikus kinni nagu takjas. Ja tõmbas Rinki lennukisse tagasi. Punkt Pandale.

* Jõepets vs Tuuker. Jõepets vaatas parajasti rahuolevalt eelmisele õpilasele järgi ja ilmselgelt ei oodanud seda, et järgmine libaõpilane Tuuker samal ajal uksest välja hüppab. Jõepets jõudis küll veel käe uksest välja sirutada ja sellega Tuukri jalga kraapida - aga ega vabalangemises olevat inimest ikka enam kinni ei püüa.

* Aatomik vs Ekstremist. Ekstremist võttis lennukisse kaasa ühe vana katkise meduusi, toppis selle otsapidi meduusitaskusse ja andis ukse peal Aatomikule kätte. Ja kui Aatomik selle meduusi siis õhuvoolu viskas, siis meduus lendas ranitsa küljest minema ja Ekstremist kukkus vabalangemises edasi, irvitades ise nagu kurat. Aatomik röögatas: MIDA V*TTU?!! ja naerukrampides Ekstremist rääkis hiljem, et nii lolli nägu, nagu talle sealt ukse pealt järele vahtis, pole ikka ammu enam näha olnud.

Ja sellega jõuame siis Doki eilsete seiklusteni.

Dok oli parajasti välja visanud eelmise libaõpilase Tsoome, kui eriti kuri libaõpilane Aavakivi hiilis vaikselt talle selja taha. Ja nagu Dok keeras pilgu ukselt kõrvale, siis Aavakivi kadus uksest välja nagu vana luuraja - ja veel nii osavalt, et Dok ei märganud midagi. 

Küll aga Dok märkas kohe, et tema järgmist õpilast ei ole nagu kuskil.
Aavakivi! röögatas Dok, Kus on Aavakivi?!? KUHU TE AAVAKIVI PANITE???

Natuke backgroundi mitte-langevarjuritele: An2 salong on lihtsalt üks väike ruum, kus kahel pool seina ääres on istumiseks pingid. Mingeid peiduurkaid seal ei ole. Sellepärast ei tulnud Dokil ka ühtegi ideed, kus see Aavakivi võiks ennast peita. Viimases hädas vaatas Dok pingi alla - aga vähe sellest, et seal kedagi ei olnud, sinna ei oleks ka mingil tingimusel kedagi mahtunud. Selleks ajaks ülejäänud lennukis olevad hüppajad juba irvitasid täiesti avalikult. Aga Dok arvas, et nad naeravad sellepärast, et nad on ikkagi Aavakivi kuhugi ära peitnud, ja muutus järjest murelikumaks. 

Kuna jumprun oli kogu selle värgi tõttu juba päris pikaks läinud, siis otsustas Dok (õigesti), et tuleb minna uuele ringile. Dok pani ukse kinni ja küsis mureliku näoga minu käest: 
Kuule, a kus see Aavakivi siis on??

Kui ma olin talle selgitanud, et Aavakivi on most probably kuskil maandumiskujundit tegemas, siis Dok ohkas sügavalt ja ütles rõhuga: No on ikka krdi ahvid!!!
  
Oli tore nädalavahetus.