Thursday, November 27, 2008

MMA päästab elusid

Väljas on viimasel ajal jubedasti libe.
Täna punkri ees oleks äärepealt kukkunud külili ja murdnud miski reieluu kindlasti. Aga enne kui jõudsin maha kukkuda, sproolisin kiiresti lumehunnikusse:) Seega jäid kõik luud terveks. Aga möödakäijad vahtisid väga imeliku näoga igatahes.

Monday, November 24, 2008

Skydive Estonia hooaja lõpupidu

Seekord oli asi natuke teises stiilis kui tavaliselt - dresscode tume ülikond.
Olid ülikondades mehed ja õhtukleitides naised. Oli jazzbänd. Oli õlut ja viina. Oli kalkunit ja hapukapsast. Oli saun. Oli aasta kokkuvõte. Oli BOE 2008. Olid Aasta Muna, Aasta Mudilase ja Aasta Langevarjuri auhinnad, millest kaks asuvad nüüd tuukri punkris, arvake ära millised:)

Mul on tegelt kah üks kleit olemas. Rohkem kleite pole. Seega riietuse valimisega probleeme ei tekkinud.

Kõrge kontsaga kingad panin kah jalga.
Siis ma kõigepealt kukkusin keset tuba pikali. Vist oli turbulents. Aga väiketuuker arvas, et ma ei oska nende kingadega kõndida. Aga tuli välja, et oskan küll, kui piisavalt aeglaselt käia ja vahepeal kuskilt kinni hoida. Ja mäest üles saab kõrgete kingadega isegi väga edukalt, aga mäest alla mitte eriti. Ma arvan, kangiga kükke oleks nendega päris mugav teha:)

Ja kunstripsmed ruulivad. Milleks näha vaeva ripsmete värvimisega ja pealepassimisega, et see värv üle näo laiali ei läheks, kui saab lihtsalt naksti kunstripsmed külge kleepida.
Ja huuleläige oli kah täitsa hitt. Seda peab aint vahepeal juurde panema, kui eelmise oled ära söönud. Ja kõrvalised objektid tuleb huultest eemale hoida, muidu sinna kleepub kõik kinni.

Parasemude tähelepanek, kuidas daamiks maskeerunud tuukri ära tunneb: olgu pealegi kleit ja kõrged kingad, aga õlu on ikka käes:)

Wednesday, November 12, 2008

Quotes

This is a collection of quotes from 3DTreening jiu-jitsu coach Priit who`s widely considered a mean person because of his serious expression and general unpoliteness.
Plus he has this horrible habit of doing kneebars to people.

And yes, this post is in English.
This way the whole world will have the opportunity to read it. Enjoy!:)


Here we go:

Dude, your crossface is kinda not good... at all!
(to some Irish dude who can`t do crossface, to the amusement of everyone present)

This is shit!!
(to some Irish dude who can`t get a move right... Priit then proceeds to smack his ass to get him into better position:)

Helin! FUCK!!!
(many times per training, when Helin is doing something Priit thinks she shouldn`t be doing, like not countering sweeps etc)

Shit, all shit! If violence was allowed in training, I would smack you on the head!
(beginners don`t get some move right)

See? This is good - this is shit!
(explaining the right way and the wrong way to do some technique)

Hey! Stop doing that, or I`ll kick your ass!
(someone practicing heelhooks or such on beginners during sparring)

I`m so good at jiu-jitsu because I eat so much!
(after finishing a huge pizza at midnight)

Dude, I can see 2 of you! No, wait... hey dude, now I can see 4 of you!!!
(4am, after several Long Island Ice Tea`s and at least 4 shots of Jägermeister:)

More to come...

Sunday, November 09, 2008

Rubriigist Tuuker vs elekter

Nädalavahetuse eesmärgiks oli punkrisse üles panna 4 lampi ja 1 peegel. Augupuurimise töö tarbeks kutsusin kohale isa ja tema elektridrelli.

Laupäevane päev algas avastusega, et keegi on mu auto numbrid piistu pannud. Läksin kirjutasin politseisse avalduse, a ma nüüd ei teagi, mis ma sellele pollarile ütlen, kes mind äkist ilma numbriteta auto rooli tagant kätte saab.

Esimene pool päeva kulus politseis asjaajamistele ja poest erinevate kruvide hankimisele. Aga kui hakkasime esimest lampi lakke panema, siis selgus, et kruvi ei läinud tüübli sisse rohkem kui poolest saadik. See oli sellepärast, et tüübel oli poole lühem kui kruvi. Vahi kuradit! Läksin tõin poest uued kruvid.

Siis hakkasime juhtmeid ühendama. Mul oli kasutada uus mänguasi - indikaatorkruvikeeraja. See pidi hakkama seest hõõguma, kui juhtme sees on vool olemas.
Muidugi oli vaja proovida, kas see töötab. Etsiis lülitasin voolu sisse ja läksin torkisin kruvikeerajaga faasi juhet. Järsku kruvikeeraja libises ja läks vastu teist juhet. Seepeale käis ilge litakas ja sädemeid lendas ja siis oli kõik pime.

Eelmine kord, kui selline asi juhtus, siis ma sain korteri elektrikilbist kaitsme tagasi sisse lükata. Seekord see paraku ei töötand ja kõik oli pime edasi. Niisiis tekkis idee helistada majahaldajale ja küsida, mida kuradit nüüd teha. Paraku vajalik telefoninumber oli mailis ja internet oli muidugi läinud koos elektriga. Ükski ümbruskonna wireless kah sisse ei lasknud ja niisiis sõitsin väiketuukri poole (ta ise oli parajasti laeva peal), et kasutada tema internetti.

Väiketuukri juures läks kõik hästi, sinnamaani kui üritasin suure toa laetuld põlema panna. Selle peale järsku käis litakas ja siis oli kõik pime.
Ja tuuker seisis keset tuba ja ütles NO MIDA PERSET?!?

Asi lahenes lõpuks niimoodi, et väiketuukri pool sain korteri elektrikilbist voolu tagasi lülitada ja endale kutsusin valveelektriku, kes tuli kohale, tegi koridoris ühe elektrikilbi lahti, lükkas kaitsme tagasi sisse ja kasseeris minu käest 600 krooni. Ma nüüd lähen hangin endale kah selle kolmnurkvõtme, millega need koridori kilbid lahti käivad. Muidu läheb kole kalliks see värk.

Thursday, November 06, 2008

Skype - räägi inimestega

Eile rääkisin Skypes ühe alžeerlasega nimega Mohammed.
Tavaliselt ma ei viitsi suhelda nende võõraste inimestega, kes aeg-ajalt läbi Skype suhelda tahavad, aga seekord mul parajasti ei tulnud pähe õigeid väljendeid ühe viisaka töökirja kirjutamiseks ja mõtlesin, et äkki aitab, kui vahepeal Mohammedile kirjutada.

Igatahes, Mohammedile meeldib luuletusi kirjutada ja filme vaadata.
Ma siis lugesin oma hobid kah üles. Ma pole päris kindel, kas ta uskus mind:)

Edasi meil oli päris huvitav arutelu abielu teemadel, mille osas meie seisukohad läksid kardinaalselt lahku, mida ongi oodata ühest moslem vs tuuker diskussioonist, eksole.
Siiski ma imestasin, et Mohammed suhtus minu seisukohtadesse isegi mõningase tolerantsiga, mis on tõepoolest ühe moslemi puhul ebatavaline...

Siis mul tuli huvitav mõte. Ei tea kas Mohammed on üldse arvestanud võimalusega, et ta räägib naisterahvaga?? Hahaa, uurime!:)

Igatahes minu aimdus osutus õigeks, sest vastuseks oli kolm küsimärki ja šokeeritud vaikus, pärast mida ta ütles viisakalt head aega.
Ma arvan, Koraan kindlasti keelab võõraste naistega Skypes rääkida:))

Monday, November 03, 2008

W44 - Karskus vs alkoholism

Seekordne jutt peaks vist algama selle Viljandi V keskkooli nõukaaegse hambaarsti kirjeldusega, kes oli üks jube mutt ja omas jubedat hambapuuri ja tekitas minus tugeva vastumeelsuse hambaarsti juures käimise vastu, mistõttu ma olen seda pärast kooliaega edukalt vältinud.
Kuni praeguseni.
Nimelt nüüd täiesti üllataval kombel üks nõukaaegne plomm kukkus hambast välja.
Koos poole hambaga.

Ja käisin üle pika aja hambaarsti juures, kes kirjutas mulle igaks juhuks 5 päevaks antibiootikume, koos hoiatusega, et õlut-veini sel ajal juua ei tohi, samas kanget alkoholi põhimõtteliselt võib, aga selle tulemusena on oht pilt tasku panna.
Niisiis. Kuna oli ette näha perspektiiv lähema nädala jooksul karske olla, siis selleks katsumuseks valmistudes jõin hambaarsti juurest koju jõudes ära eelmisest nädalast järgijäänud Campari. MSN-i seltskonnaga. See oli väga lahe, sest tuimestuse tõttu alumist huult polnud tunda ja Campari kippus pidevalt suust mööda minema:)
Pärast seda olin tervelt 2 päeva täitsa kaine. Kuni reedeni, mil toimus suurem üritus Scandic Openi jitsivõistluste medalimeeste auks. Asi võeti ikka hoolega käsile (vt. Priidu viinaklaasi allolevalt pildilt) mispeale mul ad hoc tekkis arvamus, et pildi taskupanemine ei olegi ehk väga suur probleem ja igatahes tasub riskida, ja pistsin kinni pool pudelit Šoti viskit.
Pilt jäi ette. Minu meelest:)


Viski vähesus minu jaoks üldse viimasel ajal probleem ei ole, kuna mu isa sattus Viljandi Maximarketis ühe tõsise viski allahindluse peale ja hoolitses ka oma tütre baarikapi eest natuke:)

Järgmisel päeval sõitsin Soome tiimiga kriiperdama.
Soomes teatavasti müüakse kanget alkoholi ainult spetsiaalsetes poodides, mis on muidugi nädalavahetustel kinni. Pluss see on sigakallis.
See kõik tuli mulle meelde liiga hilja.

Asi ei paranenud ka tiimikaaslase CV pool, sest CV oli eelmisel õhtul kogu majapidamisel leiduva alkoholi endale sisse kallanud, kuna tal oli olnud erakordselt halb päev.

Seega olin jälle tubli sportlane ja ei joonud üldse ja hankisin poest hoopis hapukoore, mis siiski ei olnud päris hapukoor, aga parema puudumisel kõlbas süüa kah.

Kriiperdamine läks hästi. Mul tuleb eriti hästi välja see järsk pea keeramine pärast grippide võtmist a la tango või Bruce Buffer "Introducing first..." :)