Thursday, August 31, 2006

Trennihooaeg on alanud

Ja juba mõned päris kenad sinikad on õnnestunud hankida.
Ja eile tegime choke-sid, nüüd on kael kah valus:)

Samas õnnestus eile üks täitsa korralik armbar teha. Sellest võib kah sõltuvus tekkida;)

Kes tahab asja järgi proovida, siis uus kursus algab 12.sept. kell 18.00 Reval Spordis (Aia tn 20) ja 10.sept. kell 12-14 on sealsamas miski asja tutvustav demoüritus.

Wednesday, August 30, 2006

TS-audiitori uskumatud juhtumused Slovakkias

TS 16949 audiitoreid ei ole eriti palju ja olemasolevad audiitorid käivad enamuse oma tööajast mööda maailma ringi ja muudkui auditeerivad erinevaid firmasid.

Meil käinud audiitor rääkis eile huvitava loo, kuidas ta auditeeris Slovakkias üht lõhkeainetehast. Kohalikel tüüpidel kõik mobiilid ja muud jublakad tehases kaasas. Audiitor siis esitas ultimaatumi, et tema enne lõhkeainete tootmisruumidesse sisse üldse ei lähe, kui kõik on ära pannud mobiilid, tulemasinad jms, mis võiks sädet tekitada. Oolrait, lõpuks suure vingumisega õnnestus personalil taskud tühjaks saada.

Auditi käigus selgus imestusttekitav asjaolu, et kõik teed miskipärast viivad ühe suure ümmarguse järve äärde. Et ükskõik mis teed mööda lähed, lõpuks see tee jookseb järve. Järv pealegi selline korrapäraselt ümmargune nagu meteoriidi kraater, eksole.

Lõpuks siis audiitor küsis, et mis värk on selle järvega. Ja vastus oli - jajah, siin meil oli eelmine tehas, a sellega juhtus tiba õnnetus...

Ühesõnaga, audit ei läinud eriti hästi ja lõpuks pahandas audiitor tehase juhtkonda veel sellega, et keeldus vastu võtmast altkäemaksu ja kalleid kingitusi.

Küsis enne lahkumist ainult kilekoti mõningate asjade paigutamiseks.

Lennujaamas pani security audiitorile käpa peale. Otsiti kogu pagas läbi, strip search, kogu kupatus. Audiitori küsimuse peale, et mis kuradi pärast kogu seda värki vaja oli, vastanud lennujaama security:
A kas sa tead, mis sinu kilekoti peale slovaki keeles kirjutatud on?
"Containing Explosives"...
:)

Sunday, August 27, 2006

Hüppasime

Niisiis, reedel IAD-algkursus ja laupäeval hüppasime.

Igatahes on nüüd tõestatud, et kui An2 normaalse piloodiga lendab, siis mul sugugi süda pahaks ei lähe. Samas vabalangemise aeg 2500m pealt on ikka haledalt lühike ja pikad passimise perioodid tõusude vahel on väsitavad:(
Ootame Islanderit.

Uued mudilased said kõik väga kenasti hakkama, üks väheseid kursusi, kuhu ühtki tainapead polnud hulka sattunud:)

Ja peab ütlema, et Triinu lendab üllatavalt hästi oma hüppearvu kohta. Kui eilsetel hüpetel keegi munas, siis igatahes mitte tema, vaid skygodid;)

Tuult polnud peaaegu üldse ja tibu svuupas nagu loom:)))

Wednesday, August 23, 2006

W634-W635

No nüüd ongi puhkuste periood läbi saanud ja kõik rootslased ja poolakad on üles ärganud.

Ja TS 16949 audit tulemas järgmise nädala alguses, kusjuures nt esmaspäeval on asi plaanitud kella 9-st hommikul kuni poole kaheni öösel:)

Ja kolm varju on vaja kokku saada nädalavahetuseks.

Ja IAD kursus on reedel-laupäeval vaja pidada.

Ja külmkapis oli eile õhtul aint seitse pudelit õlut ja majonees:) Ja vaevalt et sinna vahepeal miskit juurde tulnud on...

Ja keegi võiks mu sokid puhtaks pesta!;)

Monday, August 21, 2006

Nv

Nv-l sai käidud Kuusikul mudilasi lennukist välja viskamas ja Alice sünnipäeval.
Oli igati tore nädalavahetus, sest langevarjurid on maailma parim seltskond ja An2 lendas seekord ilma paarutamata, tänud piloot Krabile.

Aga kaugel ei ole enam see päev, mil Kuusikule saabub Elaki oma lennuk Islander... jaa, lennuki ristsed saavad olema vägevad, aknapesukäsnad on juba valmis pandud:)

Friday, August 18, 2006

Varblased on lihasööjad?

Sel nv-l plaanis Kuusikul hüpata ja Alice sünnipäeva pidada. Niisiis sõitsin eile pärast tööd jahhu, et õpilaskamad peale võtta ja tibu ära pakkida.

Kuna aga jahus veel kedagi polnud ja minu võtmed olid raulionu poolt pänna pandud, siis läksin kõigepealt kohvi jooma Topi restorani, kus muuhulgas õnnestus näha performance`t Varblane ja Pekitükk.
Etsiis varblane togis peki üle rõdu ääre, a kuna pekk oli raske, siis see kukkus sealt alla ja tõmbas varblase kah kaasa, varbad taeva poole. Edasist näha ei õnnestunud, aga arvestada võib kolme võimaliku stsenaariumiga:
* varblane kukub koos pekiga vastu maad;
* varblasel tuleb aru pähe ja laseb peki nokast lahti;
* varblane on tugevam kui pealt paistab ja lendab koos pekiga minema.

Ma ei oskagi sellest loost miskit moraali välja lugeda, v.a. seda, et pekiga pole mõtet tegemist teha. Samas võib juhtuda, et julge varblase rind on rasvane.

Anyway, muidugi läks jahus rohkem aega kui plaanitud ja ühel hetkel siis panin kiiresti ajama, kahmates muuhulgas kaasa ka selle õpilasvarju, mille olin plaaninud koolituse jaoks jahhu jätta.
Niisiis, peale trenni, kus mul muuhulgas õnnestus üks varvas ära väänata, sõitsin uuesti jahhu ja viisin varju tagasi.

Wednesday, August 16, 2006

Ettevaatust, kuri tuuker!!!

No tra nüüd mul jooksis juhe kokku! Maisaa aru mis krdi idiootidega ma siin pean kokku puutuma!?!

Aga ootan suurema sõimamisega homseni - elukogemus ütleb, et see on parem plaan, kui kohe röökima pista.

Tuesday, August 15, 2006

Tuuker ei suuda oma dokumendimajandust korras hoida

Avastasin, et mu juhiload on aegunud juba tükk aega. Deem!
Loodan nüüd mitte avariisse sattuda, kuni uued load käes.

Monday, August 14, 2006

23. koht ja 9 punga

Niisiis, Eesti tiim esines esimest korda ametlikel FAI võistlustel, 4-way Open kategoorias. Saime 23. koha (võitsime Küprost ja Iirimaad), ja ametlik Eesti rekord on nüüd 9 punkti.

Üldiselt võib tiimi performance`ga rahule jääda.

World Meet 2006 paistis silma eriliselt tuksis ilma poolest. Tavaline võistluspäev nägi välja niimoodi:
Võistlejad tõusevad kell 5, siis hommikusöök, kella 6-st lennuväljale, siis kuulutatakse välja weather break, toimub mölutamine, weather check, mölutamine, weather check, mölutamine, lõunasöök, mölutamine, weather check, mölutamine, weather check, mölutamine, mölutamine, õhtusöök, õllejoomine, magamaminek.
Samas pead igal hetkel valmis olema, et kohe antakse sulle 15min call.

Tumbleweeds suutis siiski söömise osas enam-vähem rahulikult võtta, kuigi toitu oli vabalt käes ja ega seal muud teha polnud kui süüa:)
Liisu üritas oma tinavööd ülearuseks süüa ja Mart andis iga jumala päev lubadusi, et homme hakkab dieeti pidama;)

Spottimine toimus mitte niivõrd lennuvälja kui pigem pilvede suhtes, ja nii maandusime korra ka ühele saksa baueri poolt värskelt ülesküntud põllule. Miskitel kahtlastel asjaoludel allatuult kah veel. Asja tulemuseks oli, et kõik lidusid maandumisel mööda põldu nagu roadrunnerid, ja Liisu pidas üldse paremaks pori närida.

Sellega on Tumbleweedsi käesoleva hooaja võistlusplaanid täidetud, hakkame vaikselt järgmise aasta plaane kokku panema.

Tuesday, August 01, 2006

World Meet

5.-11. augustil võistleb Tumbleweeds Saksamaal World Meetil.
Ütleme nii, et Tumbleweeds pole nii suurtel võistlustel enne käinud.
A võibolla need teised tiimid seal pole jällegi nii väikese hüppearvuga võistlejaid enne näinud;)

Homme õhtul peetakse Tumbleweedsi võistluste-eelne koosolek Geras World Meeti ametlikus hotellis. Plaanis World Meetiks valmistumine, mis seisneb kapteni poolt valmistatud shokolaadikoogi ärasöömises ja sinna juurde Eesti hümni laulmises.

Võistluste ametlikke tulemusi koos piltide jms-ga hakatakse üles panema World Meeti kodukale,
Tumbleweedsi muljeid saab lugeda Tumbleweedsi kodukalt.

Seeya!