Monday, November 29, 2004

Tuuker vs toll

Laupäeval võtsin klubikamade küljest FXC-d ära. Nüüd jälle tarvis minna Eesti tolliga võitlema nende Rootsi saatmise nimel.

Sest see on ikka uskumatu, kui keeruliseks on on Eesti riik teinud neile raha andmise protseduuri. Paarituhande krooni käibe- ja tollimaksu maksmiseks Eesti riigile tuleb asju ajada kolme erineva ametnikuga, ja kui ei vea, siis saadetakse veel neljanda ametniku juurde, kes pesitseb linna teises otsas ja töötab ainult hommikupoolikul.

Kuid ärgem heitkem meelt - eelnevate aastate pikkade diskussioonide ja asjade edasi-tagasi tassimise tulemusena on Elaki varustusülem omandanud märkimisväärse kogemustepagasi antud küsimuses ning läheneb tolliametnikele hästi varustatult:

Postipaki saateleht
Proforma arve
Teenuse ostu-müügi leping
Tolliseadustiku viimane redaktsioon
Sularaha (toll kaarti ei aktsepteeri ja ATM-i läheduses pole)
Ja siis pakk ise kah lõpuks.

Sest fakt on: pikas perspektiivis ei saa ükski kaheksast viieni töötav tolliametnik (lõuna 12.00-13.00) langevarjuri vastu, kellel on õilis eesmärk saata FXC-d Rootsi!!!


Friday, November 26, 2004

Wing Tsun

Etsiis sellises trennis käin. Ja täitsa kohe meeldib. A ma ikka imen selles asjas irmkõvasti. Minuarust eile küll need treenerid ainult mind parandasid koguaeg.

Nimelt kogu see värk on suht keeruline. Vaat kui ühe käe paned õigesti, siis teine läheb valesti. Ja kui lõpuks saad mõlemad käed õigesti, siis läheb jalg valesti. A nüüd eile juba mõnele asjale sain pihta kah. Loodetavasti.

Ja siis veel seal peab olema valge pluus. Otsisin terve maja läbi ja leidsin ühe valge T-särgi, mis Gryttjomi Basic Campist kunagi mulle kaasa oli antud. Nüüd käingi sellega. Et peab küll tihti pesema, kui jalajäljed peale tulevad võimidagi. A ega mul rohkem valgeid pluuse pole kah.

Muidu ma värvilisi pluuse kannan ainult siis, kui tiim sunnib.



Wednesday, November 24, 2004

Auto

Viisin auto hooldusesse. Amortide katted vaja vahetada ja tagumine sild reguleerida. Õhtul saab kätte.

Nüüd on ilge ikaldus õigeks ajaks õigetesse kohtadesse jõudmisega.

Auto on mugav ja vajalik asi. Mulle auto meeldib.

Monday, November 22, 2004

Koerad ja kassid

Käisin keskkooliaegse klassijuhataja sünnipäeval. Tal on see segane spanjel, kes pistab kõik kinni, mis kätte saab. Köharohud, rootsi keele kursuse materjalid ja always sidemed. Palun väga.

Aga näiteks kassid on paremad, nemad ei konsumeeri inimeste eluks vajalikku atribuutikat, nt jalanõusid. Ja ei läbusta korterit. Ja kassidega ei pea õues käima mitu korda iga jumala päev ja kassid ei aja inimesel juhet kokku, sest nad oskavad omaette kah olla vahel. Ja ei lõuga päevad läbi, vaid ütlevad viisakalt mjäu, kui on midagi ütlemist.

Friday, November 19, 2004

Nõuandeid koolitusfirmadele

Käisin just koolitusel. Muidu ok, aga kaks hullumeelset oli hulka juhtunud. Üks poolkiilakas FIE, kes rääkis nii, nagu hakkaks kohe insulti saama, ja üks plaatinablond ehteid täisriputatud tibi, kellel oli väärarvamus, et ta ülitark ja kompetentne on igal alal. Ja ei jätnud need kaks tegelast ka midagi ütlemata, mis parajasti pähe tuli. Mõlemad ametilt konsultandid.

Siit moraal: karda konsultanti!

Mumeelest peaks koolitusfirmadel olema selline must nimekiri isikutest, keda koolitustele ei lubata. Sest kuhugi peab selle piiri ikkagi tõmbama.

Gripp kah kallal viimasel ajal. Köha on ja kurk haige:(
Ja siis veel varvas valutab, sest hooaja lõpupeol saunas virutasin sellega lenduri pihta. Kogemata kusjuures.

Novot. Reedene päev ja tööd ei viitsi teha. Eks teda ole tehtud see nädal kah juba.
Tegin selle asemel hoopis blogi.
Miskipärast.